Ásványok és a csakrák.

 

Az ásványok és a csakrák írás, a csakrákról és az energiájukhoz hasonló ásványokról szól. Megtapasztalhatjuk, hogy melyik csakrához, milyen energiájú ásvány illeszkedik. Segítenek az írások, hogy energetikai rendszerünket jobban megismerjük, s abban, hogy milyen ásvánnyal segíthetjük ezeknek a központoknak a működését.

Az ásványok segíthetnek, de nem pótolhatják az egészségügyi ellátást. Kiegészítik, de nem helyettesítik teljes egészében a fizikai és energetikai tisztításokat, a blokkok oldását. A testi, lelki, pszichés állapotok javulását és az egyensúly megtapasztalását több oldalról érdemes támogatni.

A 7 fő csakra, melyről bővebben olvashatsz, úgy, ahogy kevés helyen hallottad még. A csakrák tárolják spirituális értelemben, az érzelmi, energetikát és hozzá tartozó programokat. Angyali és őselemi energiák minőségét.

Mentál testünk, mint érzelmi részünk, egy nagyon finom és összetett energetikai rendszeren alapul, melynek a felépítő egysége a csakrák. A 7 fő csakrán kívül, számos mellék csakránk van, amelyek különböző méretűek és különböző minőségűek. El tudjuk képzelni, hogy a sok-sok energetikai pont, folyamatosan dolgozik, a tölcsérek forognak és az energiákat működtetik. Hol ki, hol be mozgatva. Forgás iránya, és az energia áramlás iránya is változhat.

Bővebben a képre és az alábbi linkre kattintva: Gazda Mónika: Csakrák

Részletesen:

Gyökér csakra

Leginkább a jáspisokat alkalmazzuk az erősítésére, pld. vörös jáspis, képjáspis, de a gránát a kedvencem, amit előszeretettel használok.

– Szakrális csakra

A karneol, a narancsos achátok, de még a korallt is szívesen fűzöm bele az ékszerbe, mint szakrális támogató.

– Napfonat csakra 

Legdominánsabb támogatója, a citrin, a napkő, de ajánlják még a tigrisszemet is, valamint a piritet és a borostyánt is.

Szív csakra

A legtöbb támogatást képes hasznosítani, a zöld ásványokból, mint az aventurin, malachit, jáde. De előszeretettel használjuk a rózsaszíneket is, mint a rózsakvarc, rodokrozit, kunzit.

– Torok csakra

A torok csakra színe a kék, így a türkiz a legtámogatóbb, de sajnos kereskedelmi forgalomban igen kevés jó minőségű, megfizethető türkiz van, ezért előszeretettel használjuk a türkinitet, amiről tudjuk, hogy festett howlit, használjuk még az akvamarint, az apatitot, a szodalitot és larimárt is.

– Homlok csakra

A lilás árnyalat legjobb képviselője az ametiszt, mely remek segítője a homlok csakrának. De alkalmazhatunk még lápis lazulit, és a lilás turmalint is.

– Korona csakra

A korona csakrára én csak a fehér, áttetsző valamint az arany színeket használom. Így a hegyikristály nekem a legjobb képviselője, ennek a csakrának a támogatására. A gyémát lenne a legjobb választás. 🙂 A rutil tűkkel tarkított rutilkvarc is jó választás lehet még.

A fenti felsorolás nyilván kiegészíthető és speciális rendszerekre személyre szabható.

Válogass kedvedre a Nika ásvány-ékszer kínálatából!