Achát

Az achát jótékonyan hat az agy területére, agyhártyagyulladásra, daganatokra, epilepsziára. A belek és az emésztés folyamatát segíti. Támogatja a tüdőt, a lépet, a hormonokat a veséket és segíti a méregtelenítést. A depresszió és letargia, ill. olvasási zavarok ellen, öröm és boldogságérzet erősítése is alkalmazható.

Az achátoknak több változata létezik. Botswanai achát, csillagachát, csipkeachát, faachát, szalagachát, szemachát, tűzachát, vízachát.

Szín: minden színben, többnyire szürke, kékesszürke, zöldesszürke, szürkésfehér, barna csíkozással.

Botswanai achát: Kitűnő mindazok számára, akik kapcsolatban állnak a tűzzel és a füsttel. Előnyös a dohányosoknak és azoknak is, akik le akarnak szokni a dohányzásról. A botswanai achát meghozza a megoldásokat a problémákra, nem hagy rágódni rajtuk. Segíti ismeretlen területeket és saját kreativitásunk felfedezését. Szellemi szinten: előmozdítja, hogy összefüggéseiben lássuk a dolgokat. Érzelmi szinten: oldja az elfojtást. Különösen abban hasznos, hogy segíti az oxigén felszívódását, aminek elsősorban a keringési rendszer és a bőr látja előnyét.

Faachát: Zöldes fehér, szálas zárványokkal.

Javítja a kitartóképességet, ugyanakkor segíti a belső nyugalmat és higgadtságot. Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása révén ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Fizikai kimerültség esetén is jó segítséget jelent.

Mohaachát: Mohaszínű, zöld és barna zárványokkal.

A mohaachát a légutakra és a homloküregre hat. Az egész szervezetben segíti a kiválasztást. Erősíti a hasnyálmirigyet. Bélbetegségek és bélproblémák fellépésekor kiválóan használható, egészen a bélflóra problémáinak kezeléséig. Harmonizáló hatása van. Szabályozza az emésztést, és segít az emésztőenzimek termelésében. Az immunrendszerre is kedvezően hat. Így véd a fertőzésektől, gyulladások kezelhetőek vele. Terhesség idején csökken a hányinger és erős émelygés, valamint segíti az embrió növekedését. Fizikai kimerültség idején erőt és fürgeséget ad. Megszűnteti a félelmeket, reményt és bátorságot ad, segíti az új élettervek kialakítását, javítja a kreativitást.