Jáde

A jáde jótékony a vesékre és a mellékvesére, eltávolítja a méreganyagokat: újjászervezi a sejteket, gyógyítja a műtéti összevarrt sebeket. Fokozza a termékenységet, segítséget jelent a szülésnél. Egyensúlyban tartja a testfolyadékokat, a víz–só/sav–lúg arányát.

A tisztaság és a nyugalom jelképe.

A lelki béke bölcsességét is jelképezi. A szív csakrával társítják, növeli és táplálja a szeretetet. Védelmet nyújt, távoltarja az ártalmakat. Azt tartják róla, hogy vonzza a szerencsét és a barátságot.

Stabilizálja az egyéniséget, létrehozza az ész és a test egységét. Növeli az önállóságot.
Megszabadít a negatív gondolatoktól, és nyugtatja az elmét. Ötletekre sarkall, egyszerűbbé és érthetőbbé teszi az elvégzendő feladatokat, így azonnal hozzáfoghatunk az elvégzésükhöz.
Különösen a vesék számára hasznos.

Előnyben részesíthető a jáde használata, minden olyan esetben, amikor a szívre, az erekre és a lélekre szeretnénk kedvező hatásokat elősegíteni. A határozott, struktúrált eredmények érdekében.

Jáde típusai színek alapján:

Kék/kékeszöld jade: a béke és az elmélkedés jelképe. Belső nyugalmat és türelmet biztosít. A lassú, de biztos fejlődés köve. Segít azoknak, akik rajtuk kivülálló okok miatt érzik magukat túlterhelve.
Barna jade: erősen földel. A földdel áll kapcsolatban, kényelmet és megbízhatóságot ad. Segít alkalmazkodni az új környezethez.

Zöld jáde: A legáltalánosabban elterjedt jade. Nyugtatja az idegrendszert, és a szenvedélyt eredményeket hozó utakra tereli. Használhatjuk a megromlott kapcsolatok harmonikussá tételére is.

Levendulakék jáde: Csillapítja az érzelmi sérülést és traumát, belső békét teremt. Az érzelmi kérdésekben éleslátásra és józanságra tanít, valamint egyértelmű határokat állít fel.

Narancssárga jáde: Energiával tölt fel; és finoman ösztönöz. Örömet ad, és arra tanít, hogy mindannyian szoros kapcsolatban állunk egymással.

Vörös jáde: A legszenvedélyesebb és a leginkább ösztönző jade. A szerelemmel áll kapcsolatban és kiengedi a gőzt. Csillapítja a haragot, oldja a feszültséget; méghozzá oly módon, hogy az a javunkra váljon.

Fehér jáde: A leghasznosabb útra tereli az energiát. Megszünteti a zavarokat, hangsúlyozza a legjobb elérhető eredményt, segíti a döntéshozásban és vonzza a megfelelő információkat.

Sárga jáde: Energiával tölt fel és ösztönöz, de van benne lágyság is; örömöt és boldogságot hoz. Arra tanít, hogy mindannyian szoros kapcsolatban állunk egymással.

A Nika ásvány-ékszer kínálatában, az alábbi termékek szerepelnek, melyekben JÁDE található.  (A linkre kattintva.)

Fb oldal: https://www.facebook.com/nika.asvany.ekszer