Szakrális csakra

A szakrális csakra nem csupán a szexualitást és a hozzá tartozó energetikát raktározza. Itt vannak a célok, a céltudatosság, a motiváció, a vágyak, a társas kapcsolatok, a párkapcsolat és az elengedés érzelmi minőségei. Az életút és az életfeladat megtalálását segítheti illetve gátolhatja a benne dolgozó energia. Spirituális szemlélettel, a függőség és az elengedés központja. A szakrális csakra mélyére érdemes ilyenkor ellátogatni, ha el akarsz engedni valakit vagy valamit. A vonzás törvénye is itt érvényesül, a magnetizmus hatásával.

A szakrális csakra, a köldök alatt kb. 2-3 ujjnyira elhelyezkedő, narancssárga színű csakra. Tölcsére elől is és hátul is van, ugyanabban a magasságban. Forog és energiát mozgat. Szűrőjén és átalakító rendszerén keresztül jut el az energia a külvilágból a csakra központjába. Nagyon fontos alkotórésze energiatestünknek, mely a lelki és érzelmi minőségeink egyik búvóhelye. A víz őselem táplálja.

Bővebben: http://gazdamonika.hu/szakralis_csakra/

Az alábbi ásványok, melyek a teljesség igénye nélkül, rezgésével támogatják a szakrális csakrát.

Növelik a céltudatosságot, az álmok és vágyak egyensúlyát segíti. A nemi hormonszinttel és a vele járó érzelmi és fizikai problémákkal kapcsolatos támogatást nyújt, egyéb tulajdonságuk mellett.

– Karneol,

– Korall (Gyökér csakra is.),

– Narancs kalcit.