Szív csakra

A szív csakra, a szeretet, a hála, a béke, az egyensúly központja. Spirituális hangsúly fektetünk, a feltétel nélküli szeretet és a hála áramlásának, ebben az energetikai központban. A mentál test részeként, leginkább a lélekhez kötjük. A szív csakrában jelen lévő negatív minőségek, pld. a szétszórtság, a diszharmónia, a kaotikusság, a hálátlanság, a szeretetlenség, és a szeretetre való képtelenség. Fizikai szinten a szív és a keringési rendszer és a vérképzés tartozik a szív csakrához. A benne lévő gátak, blokkok elhúzódó jelenléte befolyásolhatja szív és érrendszeri panaszokat. Pld. szívinfarktust, angina pectorist, szívritmus zavart, érszűkületet, magas vérnyomást, stb.

A mentál test energetikai rendszerének a javítása segíti, hogy az adott csakrához tartozó szervek, szervrendszerek energia rendszere javuljon. A meridiánok tágulásával, az áramlás elősegítésével, fizikailag is javul a vérellátás, az oxigén felvétel, leadás, a funkció normalizálódik, az öngyógyító folyamatok elindulása támogatást kap.

A lélek és lélek szintjén történő blokkok oldása azon az energetikai minőségen tud segíteni, mely beindítója lehet az elváltozásnak. Spirituális kezelések kiegészítő elemek lehetnek akár a nyugati orvoslásnak is. Ebben az esetben a lelki és energetikai rendszer harmonizálását adjuk hozzá a fizikai, tüneteket kezelő, legtöbbször gyógyszeres kezelésekhez.

Bővebben: http://gazdamonika.hu/sziv-csakra/

Az alábbi ásványok, melyek a teljesség igénye nélkül, rezgésével támogatják a szív csakrát. Növelik a szeretet, a béke energiáját. A keringéssel, a szívvel kapcsolatos, a lelki sérülések, a szeretetlenség, a kaotikusság rendeződését segítik, egyéb tulajdonságuk mellett.

– Aventurin,

– Rózsakvarc,

– Malahit,

– Jade.