Türkiz

A türkiz, leginkább a hatással a torok tájékára és a légutakra van. Használjuk köhögés, hörghurut, torokgyulladás, tüdőbetegségek, nyelési zavarok, de akár a pajzsmirigyműködés szabályozásának esősegítésére is.

Regenerálja a szöveteket, támogatja a tápanyagok felszívódását, enyhíti a szennyeződések és a vírusok okozta fertőzéseket. Gyógyítja az egész testet, különösen a szemet, beleértve a hályogokat is. Csökkenti a savtúltermelődést, jótékonyan hat a köszvényre, a reumára és a gyomorra.

Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, enyhíti a görcsöket és a fájdalmat. Megszünteti a mártíromságra való hajlamot vagy az önszabotázst. Belső nyugalmat biztosít, miközben nagyon is éberek maradunk, és segíti a kreativitás megnyilvánulását.

Megszűnteti az ingadozó kedélyállapotot, a félelmet, a depressziót. Romantikus szerelemre ösztönöz. A türkiz az egyik leghatásosabb gyógyító. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára.

Védelmet nyújtó kő, és emberemlékezet óta amulettként használják. Elősegíti a spirituális ráhangolódást, valamint megkönnyíti a kommunikációt a fizikai és a spirituális világgal. A türkiz tisztító kő. Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot, és védelmet biztosít a környezeti szennyeződésekkel szemben.

Kiegyensúlyozza és összehangolja a csakrákat a finomtestekkel, valamint ráhangolja a fizikai szintet a spirituálisra. Empatikus és kiegyensúlyozó kő. Támogatja az önmegvalósítást és a kreatív problémamegoldást; csillapítja a lámpalázat, ha tömeg előtt kell beszélni.

Kereskedelme

Figyeljünk, mert a kereskedelmi forgalomban, nagyon nehéz valódi türkizt találni. Sokszor, csak kisebb darabokat, szemeket, lehet kapni, vagy gyakran kereskedelmi elnevezésükben van csupán türkiz, az anyagában nem. Mint pl. az afrikai türkiz valójában jáspis fajta.

Illetve gyakran mesterséges, műgyantával keverik, hogy stabilabb legyen a szerkezete, de a howlitot is színezik, műgyantával keverhetik. És sajnos a teljesen szintetikus változatok sem ritkák, amik mesterségesen vannak előállítva.

Nika ásvány-ékszer kínálatában, az alábbi termékek szerepelnek, melyekben TÜRKIZ, illetve változata megtalálható.  (A linkre kattintva.)

Fb oldal: https://www.facebook.com/nika.asvany.ekszer