Jáspis

A jáspis támogatja a keringési, az emésztő– és az ivarszerveket. Egyensúlyban tartja a test ásványanyag–tartalmát. Különösen hatékony drágakőelixírként, mert nem ingerli túl a szervezetet.

A jáspis csoportnak, több fajtája ismeretes. Támogatja a keringési, az emésztő– és az ivarszerveket. Egyensúlyban tartja a test ásványanyag–tartalmát. Különösen hatékony drágakőelixírként, mert nem ingerli túl a szervezetet.

A jáspis úgy ismert, mint a „legkiválóbb gondoskodó”. Stresszes időkben életben tart és támogat; nyugalmat és a teljesség érzését biztosítja. Gyógyításra használva minden szempontból egységessé tesz. A jáspis emlékezteti az embereket arra, hogy segítsék egymást.

Összehangolja a csakrákat, és használható csakra kirakáshoz is. Mindegyik szín egy adott csakrának felel meg.

Eltökélté tesz minden célunk megvalósításában. Bátorságot biztosít ahhoz, hogy félelmet nem ismerve szembenézzünk a problémákkal, és elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Az elkerülhetetlen konfliktusokban számíthatunk a támogatására.

Segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet, és az ötleteket tettekké alakítja át.

Meghosszabbítja a szexuális örömöt, jótékonyan hat elhúzódó betegségek és kórházi kezelések idején, valamint újra energiával tölti fel a testet.

Jáspis típusai színek alapján:

Vörös jáspis:

(ide értve az erezett jáspist is). Finoman ösztönöz. Földeli az energiát, és kiigazítja az igazságtalan helyzeteket. Fényt derít a problémákra, mielőtt még túl naggyá válnának; és ösztönös megérzéseket biztosít a legnehezebb helyzetekben. A vörös jáspis serkenti a gyökér csakrát, és egyértelművé teszi a határokat. Ez az egészségköve; erősíti és méregteleníti a keringési rendszert, a vért és a májat. Feloldja a máj és az epevezeték blokkjait.

Képjáspis: (lásd még barna jáspis). Azt tartják róla, hogy a földanya szavait közvetíti a gyermekeihez. Ez a kő arányérzéket és harmóniát biztosít. Kényelemérzetet ad, és csillapítja a félelmet. Serkenti az immunrendszert, tisztítja a veséket.

Kék jáspis: összekapcsol bennünket a spirituális világgal. Serkenti a torok csakrát, egyensúlyban tartja a jin– és jangenergiát, stabilizálja az aurát.

Barna jáspis: (ideértve a képjáspist is). A földdel áll kapcsolatban, és növeli az ökológiai tudatot. Ennek eredményeként stabilitást és egyensúlyt teremt. Serkenti az immunrendszert, megtisztítja a testet a szennyeződésektől és a méreganyagoktól; és fokozza a vértisztító szervek működését. Gyógyítja a bőrt. A barna jáspis erősíti a szándékot a dohányzás abbahagyására.

Zöld jáspis: gyógyítja és megszünteti a rendellenességeket és a zaklatottságot. Ez a kő stimulálja a szív csakrát. Jó hatékonyan hat a bőr rendellenességeire, és eloszlatja a felfúvódást. Gyógyítja a felsőtestet, az emésztőrendszer és a kiválasztó szervek betegségeit. Csökkenti a méreganyagok mennyiségét és a gyulladást.

Bíbor jáspis: serkenti a korona csakrát. Felszámolja az ellentmondásokat.

Sárga jáspis: védelmet biztosít a spirituális tevékenység és a fizikai utazás alatt. Tereli a pozitív energiát, hatására fizikailag jobban érezzük magunkat; és energiával tölti fel az endokrinrendszert. Serkenti a napfonat csakrát. Felszabadítja a méreganyagokat, gyógyítja az emésztést és a gyomrot.

Mukit: (ausztrál jáspis). Hasznos egyensúlyt biztosít a belső és a külső tapasztalatok között. Végtelen nyugalmat biztosít. Erősíti az immunrendszert, gyógyítja a sebeket és tisztítja a vért.