Torok csakra

A torok csakra, a beszéd és a önkifejezés központja. A tiszta, szabad kommunikáció, a kreatív önkifejezés, de az analitikus figyelem is itt talál spirituális központot. A mentál test részeként, a tanulást és a telepátiát is kötjük ide. A torok csakrában lévő negatív minőségek között leglényegesebbek, a tanulási zavarok, a figyelem zavarok. De gátló blokként lehetnek jelen az önkifejezés képtelensége, a hazugságok, az analitikus figyelem és értelmező képesség zavara.

Fizikai szinten a torok, garat, gége, hangszalagok, a pajzsmirigy, a szaglás, a fül és a légző szervrendszer. A torok csakrában, lévő energetikai gátak, blokkok elhúzódó jelenléte befolyásolhatja ezen szervek, szervrendszerek működését. Spirituális értelmezésben, az energetikai rendszer egyensúlyának felborulása okozhat hypofunkciót (alul működést) és hyperfunkciót (túl működés), mint pld. hyperthyreozis, hypothyreosis, tinnitus (fülzúgás), gége- illetve, garat gyulladás, garat- illetve gége daganatok. A tüdő betegségeinek energetikai zavara legtöbbször összetettek, de itt is megfigyelhetőek a blokkok hatásai.

Bővebben: http://gazdamonika.hu/torok-csakra/

Az alábbi ásványok, melyek a teljesség igénye nélkül, rezgésével támogatják a torok csakrát. Növelik a kommunikáció, az analitikus figyelem egyensúlyát. A pajzsmiriggyel, a gége tájékával, a kreatív önkifejezéssel és a vele járó érzelmi és fizikai problémákkal kapcsolatos támogatást nyújt, egyéb tulajdonságuk mellett.

– Akvamarin,

– Kalcedon,

– Larimar,

– Szodalit,

– Türkiz.