Posted on

Mestereséges ásványok, kő utánzatok

Mestereséges ásványok, kő utánzatok sokasága fellelhető a piacon. A kereskedelem furfangos és profitorientált működése, kitermelte azokat a (néha nem is megtévesztésnek szánt) elnevezéseket, melyek sűrű erdejében a gyanútlan vásárló eltéved. Sok esetben, nem a rossz szándék vezeti az eladót,  sem a viszont eladót, hanem a saját járatlansága. A hangzatos nevek, a többet sejtető megjelenés, felértékeli az adott terméket.

Legyünk körültekintőek. Az alábbi cikkben, a három leggyakrabban előforduló mesterségesen előállított, üveggel foglalkozunk.

Napkő (barna és éjkék) Goldfluss and Blaufluss

Hazánkban, a kereskedelmi forgalomban, leginkább barna vagy éjkék napkőnek nevezett termék, fényűző és egyben sejtelmes csillogást hordoz. Valójában, nem a föld mélyén keletkezett csillogásról beszélünk ez esetben, hanem szintetikus üveggyári termék. Velencében, a 17. században állították elő először. Könnyen megmunkálható, jól csiszolható alapja üveg és az ebbe kevert rézpor adja a csillogását. A rézpor miatt ennek is van valamilyen mértékű hatása, de nem képes vetekedni az eredeti napkövek tüzes erejével.

Mestereséges ásványok, kő utánzatok elterjedt, dekoratív résztvevője.

Opálüveg/Opalit

A holdkő opalitnak nevezett, szép kékes árnyalatú, fehér kövek, vonzzák a hölgyek tekintetét. Sokan egyből bele is szeretnek, hiszen sima, bársonyos és sejtelmes hatást keltenek. Viszont jó, ha tudjuk, hogy hiába hasonlít az opálhoz, mégis mesterségesen gyártott, üvegből, ugynevezett opálüvegből formáznak tetszetős golyókat, marokköveket, állatokat és egyéb formákat.

Ezen a képen, rózsakvarc és ametiszt társaságában található a holdkő opalit, ami inkább fellazítja a dekoratívabbá teszi ezt a karkötőt.

Macskaszem/Ulexit

A macskaszem néven elterjedt, több színben fellelhető, dekoratív és sejtelmes kő, valójában szintén üvegből készült. Mozgó fénysáv kelti a macskaszemhez hasonló hatást, ami mesterséges üvegből készül.

Posted on

Gizella Napok Veszprém

Gizella Napok Veszprém rendezvénysorozatán a Nika ásvány-ékszer – 2022. május 7-8.

Sok-sok éves hagyománya van, a veszprémi Gizella Napok rendezvénysorozatának. 2022. május 2-8 között, 20 helyszínen, 50 ingyenes program, városszerte.
Kossuth utca ad otthont idén, a kézműves kirakodó vásárnak, mely szombat és vasárnap lesz látogatható.
Várunk szeretettel a FÉNYSZARVAS Szociális Szövetkezet sátránál.

Posted on

Könyvjelző – Háromsoros karkötő

Könyvjelző

” Tavaly karácsonyra gondoltam, meglepem Enikő barátnőmet egy ásványokból készített könyvjelzővel. Nagyon szeret olvasni, szép gyűjteménye van könyvekből, ám az igazán különleges dolog, egy egyedi, rászabott könyvjelző még nem volt a birtokában. Elmondtam Mónikának, hogy milyen a barátnőm, vigyáznia kell az egészségére, nagyon érzékeny lelkű, s amíg mindezt elmondtam, már készen is volt az ajándék: obszidián és rózsakvarc ásványokból, bájos szívecskékkel, Bourbon-liliommal a lánc végén. Enikő nagyon örült neki. Készítettem egy szép ajándék kísérő lapot, leírtam mindent, amit tudni érdemes és kell, hogy olvasás közben tartsa a kezében, hogy biztosan érezhető legyen a hatásuk. A Nika ásvány-ékszer telitalálat bármilyen alkalomra!”

Háromsoros karkötő

„Nagyon szeretem az ásványból készített ékszereket. Tavaly ősszel úgy döntöttem, hogy meglepem magam egy háromsoros karkötővel! Találtam is egy fantasztikus darabot! Kedvencemmel a tigrisszemmel, de van még benne holdkő és napkő is. Elegáns, egyedi, igazán különleges! Karácsonykor viseltem először, nagyon tetszett a családban mindenkinek!”
Horváth Erika
Posted on

Csakrák és ásványok

Csakrák és ásványok

Csakrák és ásványok egy olyan írás, ami révén könnyebben ráláthatsz a csakrák, a környezet és az ásványok kapcsolatára. Miért jó az ásványok tisztítása és töltése? Miért jó, ha támogató közegben vagy?

Te tudod, hogy mért terjedtek el a csakrás ékszerek? Egy kicsit gondoljuk át együtt. 🙂
A csakráink, mint energetikai központjaink, különböző áramlásokat vezérelnek a rendszerünkben. Ezeket az áramlásokat legjobban az érzésekkel tudjuk megfigyelni. Hiszen a szerveinket is energetikai impulzusok ölelik körbe, táplálják, illetve károsíthatják működésüket. De ezt, kevésbé érzékeljük addig, amíg tüneteket nem produkál és fel nem figyelünk rá.
Az érzések, azok a láthatatlan, mégis érzékelhető, szinte folyamatosan változó állapotunk, mely változásával hatást gyakorol a teljes rendszerünkre. Nem mindegy, hogy dühös vagyok, vagy békés. Nem mindegy, hogy instabilnak érzem magam, vagy rendíthetetlennek.
Ezeknek az áramlásoknak, érzéseknek a központjai a csakrák. (Részletek a csakrákról, a linkre vagy a képre kattintva.)
Igazán kiterjedt és nagyon tág rendszerrel rendelkezik, mind a 7, testben lévő, folyton kavargó, áramló csoda gömb. Olyan érzés, mintha ez a gyöngysor bennünk, adná a speciális rezgésünk alaphullámait. Amivel a környezetünkkel kerülünk kapcsolatba. Hiszen a tölcsérek révén, folyamatos energia csere zajlik.

Folyamatos energia csere

Hiszen tudjuk, hogy a külvilág felé forgó, mozgó kapuk tátonganak. Természetesen, nem védelem nélkül, mert találhatóak szűrők és átalakító rendszerek a nyílásban. Ezek természetesen „tisztítják” azokat az energiákat, melyeket a külvilágból nyernek. Ezért érdemes figyelni, hogy milyen közegben tartózkodunk, huzamosabb ideig. Mert a saját védelmi rendszerünk egyszer csak elfáradhat és vagy beszűkül, még mindig a védekezés miatt, ezzel csökkentve saját működését, egy energiavesztettségbe kerül az adott csakra, vagy átszakadhat és minden bejuthat, ezzel károsítva az alaprezgését. 

Csakrák és ásványok részletei…

Posted on

Karácsonyi ajándékom Neked!

Kedves Vásárlóim! 

Karácsonyi ajándékom Neked, minden megrendelésre vonatkozik! A 2021-es évben, a FÉNYSZARVAS Szociális Szövetkezet, melynek keretén belül működik a Nika ásvány-ékszer, elérte az Áfa kötelezettség mértékét. Innentől, megszűnik az Alanyi Adómentessége. 🙁

Karácsonyi ajándékom a decemberi vásárlóimnak, hogy még az eredeti áron kínálom egyedi termékeimet, az Áfa összegét én fizetem.

2020-ban, csak sejtettük, de idén más vizekre evezünk az adózás terén.

Sajnos 2022 január 1-től, az Áfával terhelt összegen kerülnek az ékszerek értékesítésre.

Posted on

Szerzői jog

A Nika ásvány-ékszer oldalán és a hozzá kapcsolódó Facebook és YouTube oldalon megjelenő minden írás, kép, videó és hanganyag a törvényi szabályozás szerint, szerzői jog védelme alatt áll.
Minden típusú másolás, a szerző tudtával, beleegyezésével és megjelölésével történhet.

Köszönöm a megértést!

Nika ásvány-ékszer

Gazda Mónika

Posted on

MEGBÍZHATÓ WEBÁRUHÁZ

MEGBÍZHATÓ WEBÁRUHÁZ oldalait tekinti most meg, a Kedves Érdeklődő. Rengeteg internetes adathalász és pénz lehúzó oldal kering az interneten. A Nika ásvány-ékszer képeit is felhasználták erre.

Honnan lehet tudni, hogy megbízható, valós egy webáruház?

  • Van üzemeltető, valós cégnév, aminek hivatalosan is utána lehet keresni.
  • Adatkezelési tájékoztatóban és az ÁSZF-ben megjelenik a cégnév.
  • Van cím, telefonszám, e-mail cím,  amin az üzemeltetőt el lehet érni, nem csak a kapcsolati űrlap.
  • Van személy, név, arc az áruház mögött. A Nika ásvány-ékszer mögött, lévő személy, Gazda Mónika.
  • A választást segítő információk, cikkek és leírások találhatóak az oldalon. Amik megfogalmazása többféle lehet, de semmiképp nem magyartalan (google fordító).
  • Egy-egy termékről, több kép is készül, pontos leírással. (Rengeteg munka van benne.)
  • A vásárlói visszajelzések, hosszabbak és személyesek.
  • Az árak és az akciók nem térnek el a megszokottól. Nincs fillér, a forint megjelölést mi a szám mögé helyezzük: 2700 Ft, nem így: Ft2765.25. Valamint a túl nagy kedvezmény is gyanús lehet.

KÉREM, HOGY FIGYELJEN MINDENKI, HOGY HONNAN RENDEL!!!

Rengeteg internetes adathalász és pénz lehúzó oldal kering az interneten!

A Nika ásvány-ékszer -t is felhasználták erre. Már jelentettem, de FIGYELJEN MINDENKI, honnan rendel és hova fizet.
Rengeteg képemet felhasználták, még olyanokat is, ami mögött nincs termék (még a logómat is), és árusítják ezen az oldalon, ahhol minden: Ft2765.25  az „eredeti”, áthúzott ár: Ft12570 megjelölést kapott.
A HAMIS ÁRUHÁZ linkjét is berakom, itt megnézhető:

Kérem, hogy SENKI NE VÁSÁROLJON a fenti linkről megjelenő, a hamis áruházból, NEM FOG TERMÉKET KAPNI!

A MEGBÍZHATÓ WEBÁRUHÁZ, Nika ásvány-ékszer oldala, az alábbi linken érhető el, az egyedi és formabontó ékszerekkel: https://asvany-ekszer.com/

Végtelenül kellemetlen ez nekem. Remélem, hogy nem lesz károsult, amíg a hatóságok intézkednek.
Köszönöm, hogy figyelsz és erre figyelmeztetsz másokat is! 🙂
Gazda Mónika
Posted on

Én megálmodtam, a Nika ásvány-ékszer elkészítette

Én megálmodtam, a Nika ásvány-ékszer elkészítette. Évek óta Mónika Gazda készíti egyedi, személyre szabott ásvány ékszereim.

Tiszta, finom energiákkal hangolva, de határozott támogatással segítik a hétköznapokat ékszerei.
Ez a darab különösen egy felsőbb célt szolgál.
Larimar-Lapis lazuli-rutilkvarc-hegyikristály-szelenit
Ha mégis magad szeretnéd elkészíteni a saját ékszered, ebben is segítséget kaphatsz: Nyitott programok – Ásvány karkötő készítés 2020.10.21.
Ha lemaradtál, érdeklődj bátran a következő kreatív eseményről, vagy nézd meg a facebook oldal eseményeit : https://www.facebook.com/nika.asvany.ekszer