Hogyan gyógyítanak az ásványok? Rövid leírás, arra a rendszerre vonatkozóan, mely a természetes helyükön összegyűjtött információ halmazt, rezgések útján közvetítik a környezetük felé.

 

A kristályokat, keletkezésük során, számos erő és számos anyag hatása veszi körül. A környezetével interakcióba került anyagok, különböző hatásokat fejtenek ki egymásra. Így speciális alap összetételre és rezgésre tesznek szert.
Ezen rezgésük kódolódik és környezetére még mindig hatást gyakorol. Így az ásvány finom rezgése találkozik a közelében lévő ember rezgésével, és a két rezgés kiegyenlítésre törekszik.

A gyógyító kövek, az ásványok energetikai rendszerét, sokan, többféleképpen használják és állítják. Bizonyos emberek érzékenyebbek, mások kevésbé, bizonyos energiákra. Lehet ez a tisztán érzékelés, legyen az látás, hallás de érzés formájában is. A gyógyító kövek hatásait, ezeknek az embereknek az elbeszélései alapján, személyes megtapasztalásaink, a környezetre gyakorolt hatásuk és ősi feljegyzések alapján is mondhatjuk, hogy az ásványok gyógyító energetikával rendelkeznek.

De honnan ered a gyógyító erejük?

A kvantumfizika bizonyítékai szerint, minden rezeg. Az élő, az élettelen, az őket felépítő atomok és elektronok. Ezek a rezgések fizikai szemmel láthatatlanok, de könnyen érzékelhetőek. Ugyanis ki ne vette volna észre, ha bemegy egy helyiségbe, hogy „Vágni lehet a feszültséget.” vagy „Olyan békés és megnyugtató a légkör.” vagy „Megfagy a levegő a félelemtől.” vagy „Olyan biztonságos itt lenni.”. Sorolhatnánk a példákat, 

 

melyeket az 5 érzékszervünkön túli érzékeléssel bárki megérezhet.

A kristályokat, keletkezésük során, számos erő és számos anyag hatása veszi körül. A környezetével interakcióba került anyagok, különböző hatásokat fejtenek ki egymásra. Így speciális alap összetételre és rezgésre tesznek szert.
Ezen rezgésük kódolódik és környezetére még mindig hatást gyakorol. Így az ásvány finom rezgése találkozik a közelében lévő ember rezgésével, és a két rezgés kiegyenlítésre törekszik.

A föld mélyén lévő földtani anyagok, nyomás, hő, egyéb összetevők hatására összerendeződnek. Így a speciális anyagok, speciális viszonyoknak köszönhetően, speciális rezgésű és összetételű szerkezetekké alakulnak. Így a kristályszerkezetek is. Azon erők hatására, azon rezgések alakulnak ki, melyek csak rá jellemzőek. Ezek a rezgések, hatások különböztetik meg az ásványokat egymástól.

Amint a speciális rezgésű kristály, speciális rezgésű energia közelébe kerül, a hatások fokozatosan egymásra befolyással lesznek. Így van az, hogy amint egy szomorú és lelki sebeit nehezen kezelő ember közelébe, rózsakvarc kerül, a rezgések kiegyenlítésre törekednek és az ember lelke gyógyul, az ásvány pedig „szennyeződik”.

Itt található, a főmenű részeként, az Ásványok listája, képekkel. A teljesség igénye nélkül, a Nika ásvány-ékszer által leggyakrabban használt ásványokat foglaltuk össze.

Bizonyítékok az ősi használatra

A betegségek gyógykövekkel való kezelésére történő első konkrét utalásokat a kínai kultúrában, már 5000 évvel ezelőttről találunk. Arisztotelész feljegyzéseit is ismerjük a drágakövekkel való kezelés módszereiről. A Bibliában is találunk utalásokat a kövek erejére. Égi Jeruzsálemből:

 „És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istenből szállott alá a mennyből. Benne vala az Isten dicsősége; és annak világossága hasonló vala a legdrágább kőhöz, úgy mint kristálytiszta jáspis kőhöz;…És a város kőfalának alapjai ékesítve valának mindenféle drágakövekkel.”. (Jel. 21,10-11. és 19.)

A 16. sz.-tól bizonyíthatóan fontos szerepet játszottak a gyógyászatban. Philip Aureolus Bombast, akit ma „Paracelsus” néven ismerünk, kimagasló eredményeket ért el, melyet „Az ásványokról” írott művében hagyott hátra.

Vitathatatlan, -még a klasszikus orvostudomány szerint is-, hogy a test számára létfontosságúak az ásványok és a nyomelemek. A gyógyfürdők vizében oldott ásványi anyagok segítenek leküzdeni a betegséget, s manapság mindenki iszik „ásványvizet” is.

Kutatások megállapították, hogy létezik kölcsönhatás az ásványok és környezetük között.

A fény, de akár bőrünk melege vagy nedvessége is megváltoztatja az ásványok molekuláris szerkezetét. Ebből pedig az a feltételezés fakad, hogy a változás fordított irányban is megtörténhet.

 

 

Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve alapján

 

 

Gazda Mónika

Fb: Nika ásvány-ékszer

Fb: LUX AUREA – Lélekhangoló

Youtube: Gazda Mónika