Magnetit

A magnetitet használjuk csontok, ízületi panaszok esetén. Hat az agyalapi mirigyre, szabályozza a hormoháztartást. Mágnesessége révén élénkíti a sejtek képződését.

Hasznos az asztmára, a vérre és a keringési rendszerre, a bőrre és a hajra. Serkenti a renyhe működésű szerveket, a túlműködőket viszont nyugtatja. Gyulladáscsökkentő, jó hatással van az izomfeszülésre és görcsre.

Földelő kő.A magnetit vonz és taszít, energiával tölt fel és nyugtat. Vannak időszakok, amikor a szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyógyítsa önmagát, s ilyenkor egy meridián túltöltődhet energiával. A magnetit viszont a negatív töltésével megnyugtatja a túlzottan aktív szervet vagy meridiánt. Ha viszont alulműködik, aktiválja a pozitív töltésével.

A magnetit megkönnyíti a telepátiát, a meditációt és a vizualizációt. Szélsőségektől mentes távlatokat biztosít, valamint bizalmat a saját megérzéseinkben.

Mivel a magnetit mágneses, vonzza a szerelmet, az elkötelezettséget és a lojalitást.
Használhatjuk olyan negatív érzelmek csillapítására, mint a félelem, a harag, a bánat és a túlzott ragaszkodás; viszont olyan pozitív tulajdonságokkal lát el, mint az állhatatosság és a kitartás.

Belső stabilitást nyújtva egyensúlyt teremt az értelem és az érzelmek között.