Kalcit 

A kalcit jórészt kalciumból áll, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára, s tömegesen előfordul. Elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, a mészlerakódást viszont feloldja; erősíti a csontvázat és az ízületeket.

Segíti a vas felhasználását, segíti a csonttörések, csontritkulás, ízületi- és hátproblémák esetében. Szívpanaszok, bőr-,körömgombásodás, repedezettség esetén.

Csillapítja a beleket és a bőrbetegségeket. Serkenti a véralvadást és a szövetek gyógyulását. Megerősíti az immunrendszert, és kisgyermekeknél támogatja a növekedést.

Felgyorsítja a fejlődést, a növekedést és a belső egyensúlyt. Ez a spirituális kő a magasabb rendű tudathoz kapcsolódik, így megnyitja az utat hozzá, felerősíti a médiumi képességeket. Előmozdítja a spirituális fejlődést.

A kalcit összekapcsolja az érzelmeket és az értelmet, így létrehozza ezzel az érzelmi intelligenciát. Szembe száll a lustasággal, segít energikusabbá válni minden szinten.
Megnyugtatja az elmét, felismerésre és elemzésre tanít, ösztönzi az előrelátást, és serkenti a memóriát. Segít megkülönböztetni és megőrizni a fontos információkat. A kalcit azt a képességet adományozza, hogy az ötleteket tettekre tudjuk váltani. Hasznos kő a tanuláshoz is.

A kalcit csillapítja az érzelmi stresszt, azt derűvel helyettesíti. Fokozza a bizalmat önmagunkban, és erősíti bennünk azt a képességet, hogy felül tudjunk emelkedni a kedvezőtlen sorsfordulatokon.