Kalcedon 

Hatékonyan tisztít, beleértve a nyílt sebeket is. Táplálja az anyai ösztönt, és növeli a tejelválasztást; javítja az ásványi anyagok hasznosítását, megakadályozza lerakódásokat az erekben. Csökkenti az elmebaj és a szenilitás tüneteit.

 

Fokozza a fizikai energiát, szabályozza a testfolyadékokat, diéta elősegítésére is igen alkalmas.

Egyensúlyba hozza a testet, az érzelmeket, az elmét és a lelket, lelki traumák feldolgozását.

Gyógyítja a szemet, az epehólyagot, a csontokat, a lépet, a vért és a keringési rendszert.

Hormontermelő és belső elválasztású mirigyek működésének zavaraiban, az anyagcserére gyakorolt hatása révén a cukorbetegségben is ajánlott.

Utazási betegségben, frontérzékenység esetén, de epilepsziában is kedvezően hat.

Főleg a torok csakrán fejtik ki hatását, ezért a légúti betegségekben, rekedtség, torokfájás pajzsmirigy betegségeiben jótékonyan hat. Beszédzavarok, dadogás ellen is alkalmas.

A kalcedon gondoskodó kő: fejleszti a testvériséget, a jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét. Használható gondolatátvitel és a telepátia elősegítésére is. Elnyeli a negatív energiát, majd szétoszlatja.

A kalcedon harmonikussá teszi az elmét, a testet, az érzelmeket és a szellemet.
A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk, az ellenséges érzületeket megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át.

Csökkenti az önbizalomhiányt, és konstruktívvá teszi a belső gondolkodást. Nyitott és lelkes egyéniséggé tesz. Elnyeli és szétszórja a negatív gondolatokat, érzelmeket és rossz álmokat.