Holdkő

A holdkő az új kezdet köve. Amint a neve is jelzi, erősen kötődik a Holdhoz és a megérzéshez. Hatása legerőteljesebben az érzelmek lecsillapításában érvényesül.

Tudatossá teszi a tudatalattit, fokozza a megérzést és az empátiát. Segít megérteni az álmok üzenetét, különösen telihold idején.

A holdkő elősegíti a különleges képességeink elfogadását és a NŐT önmagunkban.

Természetesen, a belső munkával, az önismeret és önfejlesztés mélyítésével szintén segíthetjük ezt az elfogadást. Ebben a LUX AUREA – Lélekhangoló is támogató partnered lehet.

Tele van befogadó, passzív, női energiával. Kiegyensúlyozza a férfi női energiákat, és segít azoknak a férfiaknak, akik kapcsolatba akarnak kerülni személyiségük női oldalával. Kitűnő ellenszere a szélsőségesen macsó férfiaknak és a túlságosan agresszív nőknek.

Ha babát szeretnél…

Ha babát szeretnél, ha várandós vagy, ha már meg is született a kisbabád, akkor a legjobb választás a holdkő, akár talizmánként, akár ékszerként, akár térharmonizálóként. Kitűnő a menstruációt megelőző tünetekre, a fogantatásra, a szülésre és a szoptatásra. 

Megnyitja a tudatot a váratlan és irracionális impulzusokra, a szinkronicitásra, valamint képessé tesz arra, hogy lehetetlen helyzetekben is feltaláljuk magunkat. Óvatosan kell azonban báni vele, nehogy hiú ábrándokat keltsen bennünk vágyálmaink teljesüléséről. 

A holdkő csillapítja az érzelmi bizonytalanságot és a stresszt, valamint stabilizálja az érzelmeket. Fejleszti az érzelmi intelligenciát. A napfonat csakrára téve a felszínre hozza a régi érzelmi mintákat, így megértjük ezeket, és aztán megszüntetjük. Mélyreható érzelmi gyógyulást tesz lehetővé, gyógyítja a felső emésztőszerveket, amelyekre fokozottan hat az érzelmi stressz. A holdkő erőteljesen befolyásolja a menstruációs ciklust, és enyhíti a menstruációval összefüggő rendellenességeket és feszültséget.

Kapcsolatban álla tobozmiriggyel, kiegyensúlyozza a hormonrendszert, a testfolyadékok áramlását, és ráhangol a bioritmus órájára.

Hasznos sokkos esetekben, és használható hiperaktív gyerekek megnyugtatására is. Segíti az emésztő- és a szaporítószerveket, a tápanyagok felszívódását: csökkenti a méreganyagokat és a folyadék visszatartást; enyhíti a bőr, a haj, a szem, a máj és a hasnyálmirigy elváltozással járó betegségeit.

 Az elixírt hagyományosan álmatlanság ellen használják, a követ pedig a holdkórosság megelőzését.

A holdkő szerves részét képezi, a Nika ásvány-ékszer által használt alapanyagoknak. Naaagyooon szeretem. 🙂  Azoknak az ékszereknek a listája látható ezen a linken, melyek höldkövet tartalmaznak.