Az ásványok tisztítása

Az ásványok tisztítása több módon is történhet. Legyünk azonban körültekintőek, hogy ne ártsuk vele kedvenc ásvány ékszerünknek. Ásvány ékszerek vásárlása után, érdemes tisztítani és energetizálni, kivéve, ha az programozva vásároltuk.

Leginkább, az őselemek hatásaival lehet összefüggésbe hozni, az ásványok tisztítását is. Ezért az elemeket használjuk előszeretettel erre a célra is. Az őselemekről, a LUX AUREA – Lélekhangoló,  Holisztikus, spirituális tanfolyamán szerezhetsz széleskörű ismeretet.

Folyó víz

– A tisztítást végezhetjük folyó víz alatt, amikor vizualizáljuk és kérjük magát a tisztítást. Vigyázat, vannak porózus ásványok, melyeknek nem előnyös a víz.

– A só, mely szintén erős tisztító hatású anyag, hasznos lehet. De! Szintén árthatunk is vele. Ezért, ha a sót egy tálba helyezzük, rá egy kendőt, vagy valami természetes anyagot, és abba helyezzük bele az ásványt, az energetika hatására tisztulni fog az ásványunk.

Füstölő

– Füstölő füstje fölött, és a fehér mécses lángja fölött megforgatva, az ásványok szintén tisztulhatnak, töltődhetnek.

Hold fény, nap fény

– Vannak ásványok, melyek a hold fényét és vannak, amelyek a nap fényét kedvelik. Semmiképpen nem az erős, tűző napot, az szintén ártalmas lehet. Pld. az ametiszt, a rózsakvarc kifakul. Az elemeket hívtuk segítségül ezekben a tisztításokban és töltésekben.

Egymást tisztítják

– Vannak olyan ásványok, melyek képesek a társaikat tisztítani. Ilyenkor gyakorlatilag átveszik a tisztító kristályok a tisztítandó ásványból a felgyülemlett negatív rezgéseket. Ilyenkor hosszabb ideig érdemes egymás mellé helyezni ezeket a köveket.

Koppintás

– Valamint az ásványok koppintása, illetve egymáshoz való finom összeütése, olyan rezgést produkál, melynek hatására ürülnek a kristályaink. Finoman, ne törjenek! 🙂

Az egyéb módok az ásványok tisztítására

Éteri energia

– Saját éteri energiánkkal is tisztíthatjuk, tölthetjük kedvenc ásvány ékszereinket. Ilyenkor a Forrásból származó isteni tiszta fényt használjuk. Mindenki hitvallása szerint szavakat, illetve szimbólumokat használva. Korona csakránkon át behívott égi fény árad a központunkba, onnan a kéz meridiánokon át a tenyér csakránkon keresztül a kezünkben tartott kristályba. Vizualizáljuk, hogy ez a kristály tiszta éteri energia beáramlik és az ásványból kitol minden negatív rezgést, és feltölti kristálytiszta fehér vagy arany fénnyel. Addig, amig jónak érezzük. 🙂 Remekül működik!

Azért is szeretem ez utóbbit használni, mivel az energiákkal való munka lételemem. A bemutatkozásról itt olvashatsz. Valamint nem utolsó szempont, hogy bármelyik ásványon, kristályon, drágakövön és féldrágakövön is veszély nélkül alkalmazható. Nem mindig tudjuk elkülöníteni, hogy melyik ásvány milyen őselemi energiát kíván, melyik árt és melyik használ neki. Valamint, a Nika ásvány ékszerek, tibeti ezüsttel készülnek, amik nem szeretik a vizet, a különböző vegyi anyagokat sem. A fűzés során használt alkatrészek, szerelőpálcák, rugalmas damilok, fülbevaló akasztók, kapcsok, szintén tartósabbak lesznek, ha kíméljük a behatásoktól.

Ha értesülni szeretnél a további cikkekről, érdekességekről, az alábbi facebook oldal kedvelésével  Nika ásvány-ékszer, ez lehetővé válik.

Gazda Mónika

Fb: Nika ásvány-ékszer

Fb: LUX AUREA – Lélekhangoló

Youtube: Gazda Mónika